Hemma hos mig har de kreativa projekten sedan bloggstarten avlöst varandra. Från att ha lärt mig virka har jag fortsatt banan med andra textila tekniker, och vad du ser är det som jag brinner mest för i stunden. Utöver det så pysslar jag och mina barn - 6 och snart 4 år gamla, och vi dokumenterar det roliga vi gör och hittar för att andra lätt ska kunna göra samma sak. Hoppas du blir inspirerad av det brokiga urvalet!

Välkommen!

torsdag 28 april 2011

Dottern hamnade visst lite på bild hon också när jag skulle fotografera fjärilstunikan. Det är så härligt med sol ute, det går ju att ta fina bilder trots den gamla trista kameran. Vår gamla fallfärdiga lekstuga/snickarbod syns i bakgrunden, och tunikan hänger i körsbärsträdet som förhoppningsvis snart blommar...

Såhär ser den ut på, och så får ni en liten skymt av vårt hus också.

Mönstret är från en engelsk bok, och den var väldigt lätt att sy. Det är resår vid halsen och runt ärmarna. Nästa gång kommer jag nog ändra lite i mönstret, ta lite mindre vidd och lite mer längd.

måndag 25 april 2011

Färdig kofta, äntligen!

Den blev så fin, så fin koftan. Eller västen, eller vad man nu ska kalla den. Knapparna är från Stoff & stil, och kanske inte helt klockrena, men det bästa jag hade hemma för ändamålet.













Här hittar du mönstret. Jag är jättenöjd, trots ett antal små och stora fel som inte syns såväl. Jag använde garnet Luca Fino från BC garn, mjukt och härligt. Från början tänkte jag mig en grå kofta, men det fanns inget i precis den nyans jag tänkt mig, så jag valde rosa i enlighet med dotterns önskemål, och nu ångrar jag mig inte alls.

fredag 22 april 2011

Glad påsk!

Det är då som säger att de gillar att påskpynta, men jag gör faktiskt det. I år har vi inte pysslat så mycket, och mesta pyntet är någon annans förtjänst, men jag har i alla fall lagt alla våra - än så länge tomma påskägg i en fin korg...


Dottern har plockat vitsippor och scilla på tomten, och jag har ställt en höna tillsammans med dem på hallbyrån...


Dottern har också gjort en fin tupp på dagis, som hon bestämde skulle stå i vardagsrummet.






Hon har också gjort ett påskris hemma hos en kompis, så hon har ett eget på sitt rum.



Vi har ett i köket också, med TokTovas fina kycklingar och en söt häxa som grannen gjort.




Mitt mesta pyssel var nog att plantera ihop det här. Det gick på tre röda. Duken har vi fått av svärmor, så den får ligga på bordet över påsk.





Vi ses efter påsk! Om alla kommit hem som de ska från Blåkulla förstås ;-)

söndag 17 april 2011



Jag är väldigt bloggsugen, men tiden går och jag får inget färdigt nu igen. Jag har en tunika till dottern nästan klar, det blir nog en singoalla, men eftersom jag inte bestämt mig för hur mycket ärmarna ska kortas så händer inget. Vi har köpt lite fina pärlor på Pärlshoppen, men de ligger kvar i sin påse, och stickningen på koftan går långsamt framåt.


Jag hade kunnat blogga om vår semester, men eftersom jag fortfarande inte kan föra över bilder till min minipc från nya kameran så finns inte så många bilder att välja på. Att jag ändå valde denna är för att dottern tagit den. Jag tycker ljuset i bilden är fint.


I helgen har jag bara varit ute i trädgården, det har varit helt underbart. På bara två dagar så blommar det överallt. När dottern blev bra, så tänkte jag att NU, nu är vår tid. Den känslan sitter i. Jag kan inte annat än vara lycklig. Det låter kanske konstigt, men att jämföra den här sommaren med förra sommaren, är som himmel och helvete. På riktigt.

onsdag 13 april 2011

Pysselkvavalkad och en nästan färdig kofta

Här är koftan, nästan färdig. Ena framstycket kvar och så en virkad kant. Jag har varit lite trött på senaste tiden, och stickningen går långsamt. Jag syr lite grann, men det är inte mycket som fastnat på bild innan jag givit bort det till den jag sytt åt.
Idag har vi hunnit med lite pyssel hemma, det hör till ovanligheterna numera när jag jobbar heltid och dottern kan röra sig fritt. Hon har inte haft någon lust med stillasittande aktiviteter över huvudtaget. Idag blev det lite lek med modell-lera efter middagen...


... och lite rita/måla för lillebror.


... och så lite superenkelt påskpyssel, jag tänkte mig en påskäggsgirlang istället för äpplena som hänger i gardinen nu, men jag vet inte om jag blev så nöjd.


Och så en sista bild på den ärmlösa toppen som jag sydde till dottern, den blev fin på.

fredag 8 april 2011

Vinnare

Igår var sista dagen på min utlottning. Med hjälp av slump.nu så fick jag fram en vinnare, och det blev ...trumvirvel.... JOSEFINE Grattis!! Maila mig din adress så ska jag sy din väska så snart jag bara hinner. Och jag ska vara noggrann :-)

onsdag 6 april 2011

Bara fem kvar...


Våra köksstolar har vita stoppade sitsar, inte så praktiskt med små barn i närheten. Jag sydde enkla överdrag för ett par år sen, men har tröttnat lite på dem, de är inte så fina. Så jag testade en beskrivning i ett gammalt nummer av 101 idéer, och det blev riktigt bra. Så nu har jag bara fem till att sy. Tyget räcker nig till två överdrag till, frågan är vad för tyg jag ska ha till de andra stolarnas överdrag???

lördag 2 april 2011


Jag är hemma från en veckas semester, och har både en ful badrock in action och lite annat pyssel att visa. Jag måste bara räkna ut hur jag ska föra över bilder från vår nya fina kamera till min minidator utan cd/dvd-spelare. Det verkar nämligen vara en komplicerad historia.


Sålänge visar jag en liten smygtitt på dotterns tunika som jag sydde nästan klart i förra veckan. Den väntar på knappar, och för att den ska få knappar måste jag vänta på prymtången som jag hoppas kunna beställa i helgen. Så kan det gå när man är bloggsugen!