Hemma hos mig har de kreativa projekten sedan bloggstarten avlöst varandra. Från att ha lärt mig virka har jag fortsatt banan med andra textila tekniker, och vad du ser är det som jag brinner mest för i stunden. Utöver det så pysslar jag och mina barn - 6 och snart 4 år gamla, och vi dokumenterar det roliga vi gör och hittar för att andra lätt ska kunna göra samma sak. Hoppas du blir inspirerad av det brokiga urvalet!

Välkommen!

måndag 17 juni 2013

Solklänning

Ytterligare en klänning. Tyget växte och blev finare som uppsytt.

tisdag 11 juni 2013

Trafiklära

När nu dottern fick en klänning och sommaren kom, insåg jag att min son bara har ett endaste linne i garderoben. Det var snabbt avhjälpt, i fint tyg från Strömming och efter samma mönster som sovlinnet i Staden-tyget. Smal modell, tur att han är en liten plutt! Jag förlängde lite eftersom jag inte bandkantat nertill.



söndag 9 juni 2013

Härliga sommar!

Igår var jag och barnen och badade i Boobadet.

Kvällen innan insåg jag att dotterns garderob var tom på enkla sommarklänningar och körde ett riktigt utklippningsrace med modeller ur senaste Ottobre. Sen sydde jag den här klänningen genom att kombinera två olika mönster ur tidningen.

Tyger från Liandlo.









lördag 8 juni 2013

Till en liten

Jag har sytt body och byxor till en liten en som ska komma till världen nu i sommar.

Det fick bli i de supermjuka fåren köpta hos Strömming, det passar en liten nyföding. Jag kantade med lila interlock från liandlo.

Byxorna är också i jättehärlig kvalitet, bambuvelour, också den från Strömming (Jaa, jag älskar tygerna därifrån!). Mudden fick bli av randig interlock från e-slöjd, det lila i ränderna matchade perfekt med interlocken i bodyn. Jag har använt en stuv som min dotter fick av dem på Syfestivalen, det som är kvar får jag väl använda till henne :-)

Hit har annars sommaren kommit. Vi hänger på stranden när vi kan, men jag hinner fortfarande sy på kvällarna.



torsdag 6 juni 2013

Doppresent

Jag sydde det här till min söta systerdotter. En helfodrad klänning, och så små puffshorts att ha under eller bara till body. Även shortsen är fodrade, med ett gammalt lakan jag fått av min farmor. Spetsen är från farmors mamma, handknypplad. Coolt tycker jag.



måndag 3 juni 2013

Meringue skirt

Jag har sytt en kjol, mönster från Colette sewing handbook (eller vad den nu heter). Kjolen är sydd av min mammas sambos skjortor (två bakstycken räckte) och infodringarna är bruna och småblommiga.